Etappe 1: Op topsnelheid naar Brussels geel
De Tour begint met een 192 kilometer lange rit van en naar Brussel. Onderweg wat heuvels, maar de verwachting is dat het eindigt in een massasprint. Een mooie kans voor Dylan Groenewegen op de gele trui? De Amsterdammer is een van de beste rapste mannen van het peloton en won vorig jaar ook al twee ritten. Om het felbegeerde tricot te pakken, moet hij wel afrekenen met tegenstanders als Elia Viviani en Caleb Ewan. Mocht Groenewegen de gele trui pakken, dan is hij daarmee de eerste Nederlander die dat deze eeuw lukt.
Lees ook:
Rit 2: Met z’n allen tegen de klok
Een ploegentijdrit van 28 kilometer op de tweede Tourdag in Brussel. Een mooie kans voor Tony Martin en zijn Jumbo-Visma-collega’s voor een greep naar de macht. Concurrentie komt van INEOS, dat vorig jaar als Sky de Tour domineerde en van Sunweb dat ook zonder de geblesseerde Tom Dumoulin genoeg mannen met goeie benen in de ploeg heeft.
Etappe 3: Sprint om de beste bubbels
Etappe 3 is 214 kilometer lang en gaat van het Belgische Binche naar Épernay, midden in de Champagne. De winnaar mag rekenen op een mooie fles bubbels. Aan het eind van de rit flink wat hellingen, de aankomst is heuvelop. Een massasprint is een onwaarschijnlijke uitkomst van de rit. In de slotfase liggen flink wat hellinkjes en ook de finish gaat heuvelop.
Etappe 4: Sprintetappe naar Nancy
Helemaal vlak is de 215 kilometer lange rit van Reims naar Nancy niet, al scheelt het niet veel. Slechts één gecategoriseerde klim krijgen de renners voor de kiezen, een puistje van vierde categorie. Nu ligt die Côte de Maron wel op 20 kilometer van de eindstreep, hetgeen de plannen van de sprinters nog wel eens zou kunnen doorkruisen. De verwachting is toch: een massale aankomst in de straten van Nancy.
Lees ook: