Na Tokio

Turnlegende Simone Biles gaat vanavond voor revanche op de Olympische Spelen

30 juli 2024 16:25 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
Drie jaar geleden ging er een schok door het Olympische turntoernooi in Tokio toen Simone Biles wegens mentale problemen haar turnpakje aan de wilgen hing. Drie jaar later ziet de wereld er een stuk zonniger uit voor de Amerikaanse en gaat ze weer voor goud. Vanavond is haar eerste kans op een medaille.

En de kleur van die medaille wordt hoogstwaarschijnlijk goud want wat een breed lachende Biles tijdens de kwalificaties liet zien, was spectaculair. Zij en haar Amerikaanse collega's zijn dan ook de grote favorieten bij de teamfinales van dinsdagavond. 

Lees hier alles over de Olympische Zomerspelen 2024

Sterren

Tijdens de kwalificaties kwam half Hollywood opdraven om Simone Biles weer in actie te zien. Ariana Grande, Snoop Dogg en Lady Gaga zaten op de tribune. En ook Tom Cruise wilde dit moment niet missen. 

Beelden: HBO MAX/Eurosport

Gouden medailles

Als team USA dinsdag goud pakt, zal dat waarschijnlijk niet de enige plak met die kleur zijn in Parijs die de 27-jarige binnensleept, later deze week komt ze ook nog in actie op vier individuele nummers. En dat terwijl Simone Biles al 7 Olympische plakken waaronder 4 gouden exemplaren thuis heeft hangen. 

De teamfinales bij het turnen starten dinsdag om 18:15 uur 

Meer over