Dat vertelt hij aan het ANP.
Onderbelicht
"Dit is zo'n onderwerp waar ik graag mijn nek voor wil uitsteken. Het is een onderwerp dat onderbelicht is. Je ziet jongeren bij bosjes vallen omdat ze een burn-out hebben of overprikkeld zijn. Het probleem is echt zoveel groter dan vijf of tien jaar geleden", aldus Johnny.
Taboesfeer
Het doel van Johnny is om het onderwerp uit de taboesfeer te halen. "Als je je been breekt en in het gips belandt, dan biedt iedereen je hulp aan. Als je zegt dat je een stem in je hoofd hebt, loopt iedereen met een grote boog om je heen."
Voorbereiden
In 2015 won de presentator en programmamaker een Televizier-Ring voor zijn programma SynDROOM en daardoor weet hij ook hoeveel tijd het kost om een programma als dit op poten te zetten. "Net als bij SynDROOM werk je met kwetsbare mensen. Je kan dan niet zomaar zeggen: we doen het wel even. Voorzichtigheid is geboden, dus als we pas een seizoen later klaar zijn, dan is dat helemaal goed."
Niet te snel
"Het is bijna tegendraads om tegenwoordig dit soort televisie te maken, alles moet maar snel snel", legt hij uit, maar dat is hij bij dit programma dus niet van plan. "Dat is geen frustratie, dat is gewoon de realiteit. Er wordt minder lineaire televisiegekeken dan tien, vijftien jaar geleden. Dus er is netto minder budget te verdelen om programma's te maken."
Wanneer het programma komt, is dus nog niet bekend.