Alexander laat in de podcast De Communicado's weten dat hij de implosie van Matthijs na de publicatie van het artikel in de Volkskrant 'pijnlijk om te zien' vond. Hij nam contact op met Matthijs en bracht hem een bezoek. "Als ik naar hem kijk nu, dan zie ik gewoon iemand die heel erg tot rust is gekomen", vertelt de techjournalist. "Omdat hij ook wel echt uit een tijd komt waarin alles heel hectisch was en dat het hem, denk ik, een beetje boven het hoofd was gegroeid allemaal."
Matthijs' kant van het DWDD-verhaal
Volgens Alexander wil Matthijs 'heel graag leren' van zijn gedrag bij DWDD en is hij 'helemaal niet verbitterd'. "En dat is volgens mij precies wat je moet hopen van zo'n man in zo'n situatie." Toch benadrukt Alexander dat Matthijs ook zíjn kant van het verhaal heeft. "Tot nu toe is het alleen maar over de andere kant van het verhaal gegaan, wat ook heel wezenlijk en belangrijk is, maar het is complex. (...) Volgens mij doet het er niet zo veel toe aan wiens kant je staat, dit is een heel modderige situatie waarbij dingen heel lelijk zijn, maar gaan zoals ze in de echte wereld gaan."
Matthijs van Nieuwkerk terug op tv
Jan Slagter liet eerder weten een voorstel bij de NPO in te gaan dienen voor de terugkeer van Matthijs op tv. Dat zal de NPO objectief beoordelen. Onlangs werd duidelijk dat Matthijs gesprekken voert met Coen Verbraak over een tv-interview. Klöpping denkt dat als Matthijs 'eerlijk is en vertelt wat hij ervaren heeft, dat mensen ook begrip voor zijn kant van het verhaal krijgen'.
Onderzoek naar angstcultuur bij DWDD
Momenteel loopt het onderzoek naar aanleiding van de beschuldigingen aan het adres van Van Nieuwkerk nog. Daarbij voert hij gesprekken met oud-medewerkers van DWDD over de angstcultuur. De Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO)m die vorig jaar november na het Volkskrant-artikel in het leven werd geroepen, gaf aan 'rond de zomer' met het rapport naar de werksfeer bij de NPO te komen.