Hiske Versprille was niet mals over het restaurant. Het was patserig, het personeel was onbeleefd en het ergste van allemaal: het eten was wel duur maar niet lekker. Het Rotterdamse restaurant van Herman den Blijker kreeg een 5-. Herman snapt er niets van, zo legt hij uit aan de Stentor: „Natuurlijk gaat er weleens wat mis, maar in het beeld dat de journalist schetst herkennen we ons helemaal niet, en wat belangrijker is: onze klanten ook niet.”
Lees ook:
Oosterscheldekreeft
De grootste klacht van recensente Versprille was dat ze een gerecht bestelde met Oosterscheldekreeft en er eentje kreeg met vooral rivierkreeftjes, die zo'n tiende van de prijs kosten. Daarover zegt Herman: „Hier is ongetwijfeld iets misgegaan. Mogelijk heeft een van de koks in de haast het verkeerde ingrediënt gepakt.” Volgens Versprille is dat totale nonsens en ze heeft bewijs.
Schaamteloos, dit. "Mogelijk heeft een van de koks in de haast het verkeerde ingrediënt gepakt." Ik heb een geluidsopname van de de ober die ons vertelt dat ze dit gerecht vanwege de hoge prijs van Oosterscheldekreeft "altijd aftoppen met rivierkreeft". https://t.co/hwj4UrrzXO
— Hiske Versprille (@HiskeVersprille) 16 juni 2019
Tachtig uur per week
Herman den Blijker neemt het in zijn reactie op voor zijn koks: „Ik vind het wel heel naar voor de jongens in de keuken, die veertig tot tachtig uur in de week het beste van zichzelf geven. Dat je met zo'n stuk mensen pijn kunt doen, realiseert de journaliste zich niet.”
Joël vond het ook niks
De recensie van Hiske Versprille is trouwens niet de enige slechte recensie die Herman over zijn nieuwe restaurant kreeg. Ook Joël Broekaert was in april in het NRC niet blij met wat hij kreeg voorgeschoteld. Zijn conclusie: „Het eten valt erg tegen. Ik mag toch hopen dat dit niet representatief is. Ik durf te wedden dat Herman het met me eens zou zijn als dit een tv-programma was.”
Bomvol
Herman den Blijker laat weten dat al die negatieve berichten geen invloed hebben op de populariteit van Goud. Zijn restaurant zit iedere avond 'bomvol'.