Ajax kan plek in de groepsfase van de UEFA Europa League bijna niet meer verliezen

ZS Sport - donderdag 29 augustus om 19:30

© ANP OLAF KRAAK
Vorige week zaten Ajax-fans misschien nog op het puntje van hun stoel, twijfelend of hun favoriete ploeg de groepsfase van de UEFA Europa League zou bereiken. Maar nu is die spanning bijna verdwenen. Het zou namelijk bijzonder onverwacht zijn als Ajax het nu nog misloopt.

En dat is nog zacht uitgedrukt.

Ajax vs. Jagiellonia Bialystok

Ruim twee weken geleden hielden zo'n half miljoen Nederlanders hun adem in toen maar liefst 34 penalty's werden genomen om te bepalen wie zou doorgaan in de UEFA Europa League: Ajax of Panathinaikos. Beide ploegen vochten hard, maar gelukkig trok Ajax aan het langste eind.

Die zenuwen zijn vandaag waarschijnlijk ver te zoeken. Ajax boekte vorige week al een overtuigende 1-4 overwinning op het Poolse Jagiellonia Bialystok. De Amsterdammers kunnen vandaag dus winnen, gelijkspelen, of zelfs verliezen met minder dan drie doelpunten verschil om hun plek in de groepsfase veilig te stellen.

Wanneer is Ajax vs. Jagiellonia Bialystok op televisie te zien?

Alsnog niets missen? Ajax vs. Jagiellonia Bialystok is te zien op donderdag 29 augustus vanaf 20:00 uur op Ziggo Sport. Geen abonnee? Lees er dan hier meer over.

Meer over